Description
BTS HDS Hyaluronidase 250 to enzym rozbijający i przyspieszający proces biodegradacji kwasu hialuronowego. Stosowany w celu redukcji nadmiaru usieciowanego kwasu hialuronowego, podanego w trakcie zabiegu. Wsparcie przy nadkorekcji usieciowanym kwasem hialuronowym Hialuronidazę stosuje się w leczeniu powikłań związanych z zastosowaniem wypełniaczy. Redukcja tkanki tłuszczowej i cellulitu Dodatkowym działaniem hialuronidazy jest zastosowanie go w lipolizie (przed wykonaniem zabiegu kawitacji ultradźwiękowej) jako katalizator procesu roztapiania tkanki łącznej oraz podczas zabiegów rozbijania pasm tkanki łącznej wywołującej efekt dołków cellulitowych. Zastosowanie: usuwanie nadmiernej ilości podanego kwasu hialuronowego (nadkorekcja), usuwanie grudek i nierówności w miejscu implantacji kwasu, usuwanie kwasu w sytuacji przypadkowego podania wypełniacza w tętnice lub naczynie żylne, które skutkowałoby zatorem i martwicą, w przypadku nietolerancji na kwas hialuronowy lub czynnik sieciujący, w przypadku przemieszczenia się wypełniacza, rozbijanie pasm tkanki łącznej wywołującej efekt dołków cellulitowych, w lipolizie (przed wykonaniem zabiegu kawitacji ultradźwiękowej) jako katalizator procesu roztapiania tkanki łącznej. Obszary stosowania: twarz, ciało. Skład: Hialuronidaza 250 IU. Ingredients (INCI): Aqua, Sodium Chloride, Hyaluronidase. Podanie: Lipoliza/cellulit: Jedną ampułkę hialuronidazy rozpuszczamy w 5 ml lub 2,5 ml soli fizjologicznej i aplikujemy w połączeniu z koktajlem drenującym bądź antycellulitowym. Nie łączyć z krzemionką organiczną, kumaryną, rutyną i Ginko Biloba. Usuwanie wypełniaczy: Jedną ampułkę hialuronidazy rozpuszczamy w 5 ml soli fizjologicznej uzyskując roztwór 300 mikrolitrów w 1 ml preparatu. Opakowanie: 1 ampułka o pojemności 5 ml. Produkt może być stosowany wyłącznie przez profesjonalistów. Dokonując zakupu oświadczasz, że jesteś lekarzem lub kosmetologiem przeszkolonym z zakresu medycyny estetycznej.
Producent:
Kategoria: Sprzęt do salonów fryzjerskich i kosmetycznych
xxxxx
yyyyy